lørdag den 18. april 2009

Lørdag i Tveje Merløse

I dag havde Robbie besluttet sig for at besøge sin søn Zanto, der bor sammen med 2 andre Border Collier Asser og Cody samt hans ejere Vibeke & familie. Heldigvis inviterede han resten af Hazyland flokken og jeg med, så vi havde en rigtig hyggelig dag i Tveje Merløse ved Holbæk.

Vi gik en tur med alle hundene.


Og bagefter viste jeg Vibeke hvad jeg går og arbejder med med mine hunde og hun viste mig hvad hun laver med sine.

Beat viste lidt heelwork. Det var svært for ham at gå direkte fra at løbe og hyrde på/fjolle med de andre hunde og til at skulle lave præcist og koncentreret heelwork, men han klarede det fint og det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Beats største udfordring har været at 'glemme' de andre hunde og fokusere 100% om mig, så det her var absolut en test for ham og han bestod med glans.

Whisper viste lidt af sit nye heelwork program og det gik faktisk bedre end jeg havde forventet. På trods af den uro der var rundt om ham, missede han ikke sine ellers svære skift mellem positioner.

Vibeke viste hvor langt Cody er kommet med hyrdetræningen. WOW hvor er han lækker når han arbejder. Super lydig og flotte flotte buer. Han er selvsikker og der er ingen tvivl om, at han er født til at arbejde med får.Beat fik også lov til at komme ind til fårene, men det blev ikke til så meget. Fårene har lam og enkelte har endnu ikke født, så vi skulle være meget forsigtige med dem. Beat har ikke styr på hvad får er endnu, så han tændte kun når de bevægede sig. Men han fik mødt dem og fik spist noget fåre-lort :o) og når lammene er store nok til at møde en ung, uerfaren hund, så prøver vi igen og ser om der er noget i ham, som vi kan bygge videre på.

Robbie og Whisper har helt styr på det med får. Og de mente begge at de kunne gøre det bedre end Cody. Men de snore som de var bundet med, gjorde det umuligt for dem at bevise det. Heldigvis fandt de på råd... Og da vi kom ud, var det her hvad der var tilbage af deres dyre 'Rogz 4 Dogz' liner :o(
(Heldigvis holdt hegnet dem tilbage, så vi fik ikke selskab af 2 ekstra hyrdehunde ude på folden!)


Vi sluttede dagen med frokost og kaffe i Vibekes have.
Whisper forelskede sig i naboen tæve og hyggede sig med at springe frem og tilbage over hegnet ind til naboen. Tæven sprang også ind til os et par gange, men det var mere for at flirte med Robbie. Stakkels Whisper. Ikke sært at han ville ind til hende, så han kunne have hende for sig selv. I Vibekes have var det 7 hanhunde samlet, så der var lidt for meget konkurrence ;o)


2 kommentarer:

Helle sagde ...

Det ser ud til at have været en hyggelig dag. Jeg kunne godt tro at Robbie kunne finde på at bide linen over :-) men da IKKE Whisper!

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Hejsa. Ja tak for en hyggelig dag. Det er super rart når vovserne kan sammen :) Selv Zanto opførte sig pænt.