fredag den 23. januar 2009

Fysioterapi


Whisper genoptræning dag 3!
Fysioterapi!

Tilbage på Karlslunde Dyrehospital. Whisper var ikke helt vild med tanken og skulle lige overtales før ham gik med ind. Men alle var venlige og søde og tjekket hos dyrlægen gik stærkt - konklusionen var "Klar forbedring i forhold til for 2 dage siden!".

Videre til fysioterapi.

Da fysioterapeuten så ham trave (nemlig! trave!!!) ned ad gangen, var hun lige ved at mene, at han ikke behøvede mere fysioterapi, men da hun så ham gå og stå stille var det ikke helt så godt. Han har stadig problemer med balancen og trækker stadig en del på venstre fod. Det mest iøjenfaldende er, at han vrider på fødderne når han går. Han sætter poten i jorden og når han lægger vægt på den for at tage et skridt, vrider han indad.

Han kan bedst lide at trave nu, fordi tempoet hjælper ham med at holde balancen. Det er ligesom at cykle. Det er nemmere at holde balancen når der er tempo på, end hvis man kører meget langsomt eller står stille.

Der er nu enighed om, at det er en neurologisk skade og ikke en smerte reaktion. Heldigvis går det fremad. Jeg har ikke set ham sætte oversiden af poten i jorden i dag. Han er nogle gange tæt på, men når at rette det inden han træder ned.

Han er også kun faldet ganske få gange. Han kan selv rejse sig når han ligger ned - ret hurtigt endda OG!!! han kan kravle op i stolen og ligge :-D.

Vi har fået et træningsprogram fra fys'en, så nu har vi igen noget at træne på. 5 minutter ad gangen eller indtil Whisper bliver træt - men det gør han hurtigt :-(.

Bemærk at han træder normalt ned på højre ben og så prøver at snyde lidt med venstre. Han ser nærmest lidt halt ud. Venstre ben er helt klart 'smertens barnet'.

Men - som sagt kan han nu kravle op i stolen og det har øget hans livskvalitet enormt!!!
Og det har også øget Beats livskvalitet. Han flyttede straks ind på tæppet med alle hans kødben og legetøj :-D2 kommentarer:

helle sagde ...

Hvor er det dejligt at se det går fremad og at både fysioterapi og Lone har sådan en positiv effekt.

BasenjiLife sagde ...

Det er simpelthen så godt at høre, at Whisper er i bedring :O) Fortsat god bedring med ham.

Hilsen Helle