mandag den 28. juni 2010

Beats 'stunt' i The Main Arena på World Dog Show 2010

For ca. 6 uger siden blev jeg ringet op af Lise Lotte Christensen fra DKK: "Hej - jeg er lige på vej til et møde, men kan du lærer en af dine hunde at trække en nederdel af mig i Store Ring på World Dog Show?". "Øhh ja, det tror jeg da godt...". "Super, tak... vi snakkes ved senere...".

Ca. 3 uger senere: "Hej, det er Lise Lotte igen. Undskyld jeg ikke lige fik ringet tilbage - det der med nederdelen, kan du stadig nå det?". "Ja ja, vi er allerede i gang - træningen går fint..."

Så søndag eftermiddag lige inden de afsluttende gruppe bedømmelser i The Main Arena på World Dog Show 2010, løb Beat ind i ringen, trak nederdelen af Lise Lotte, hvorefter hun 'jagede' ham ud af ringen igen.

Beat performede som en stjerne...
Men bag det lå der 6 ugers intensiv 'pull træning' under alverdens tænkelige og utænkelige forhold. Beat skulle være så sikker i øvelsen og elske den så meget, at han ville udføre den foran tusindvis af mennesker i en støjende hal, med spot-light i øjnene og uden mig til at bakke sig op. Han skulle løbe alene gennem ringen, hen til Lise Lotte og uden yderligere opmundring udføre opgaven.Lise Lotte og jeg mødtes adskillige gange i løbet af World Dog Show for at træne i ringen uden at nogen så det. Det skulle jo komme som en overraskelse, når der pludselig strøg en hund ind i ringen. Vi mødtes tidligt om morgenen og sent om aftenen... Søndag eftermiddag tog vi lige en sidste træning bag tæppet mellem alle udstillingshundene, for at sikre, at Beat var tændt og tryg i omgivelserne.Det var han - altså tryg... så tryg, at han selv valgte at løbe ind i ringen og lege med nederdelen, da han havde trukket den af Lise Lotte, selv om vi gik omme bag tæppet og trænede i håb om, at ingen så os... Ups! Jeg måtte helt ind i ringen og hente ham igen!


Vores første træning i Herning var onsdag eftermiddag. Der var stadig plastic på gulvet i ringen, for at beskytte det. Beat var meget imponeret over filmen på stor-skærmen over hans hoved. HAn vænnede sig heldigvis hurtigt til den, men i starten kunne han slet ikke få øjnene fra den!

Træningen startede allerede efter Lise Lottes første telefon opringning. I starten lærte Beat at trække nederdele af lygtepæle, anhængertræk på biler, buske, træer osv. Derefter blev Helle involveret.

Og sådan ser Helle ud, når Beat får fat i både sul og nederdel. Ouch!

Vi trænede inde og ude... under alle mulige forhold. Lise Lotte og jeg mødtes også en enkelt gang inde hos DKK og trænede, men det var mest Helle, der var figurant og det var hende, der fik flest blå mærker, når Beat nappede ved siden af. Lise Lotte fik kun et enkelt, men det var til gengæld lige på den ene balde! :o)

Helle og jeg blev fabelagtig gode til at sy velcro bånd i, for nederdelene blev ret hurtigt revet i stykker og så skulle velcroet flyttes over i en ny...6 ugers træning - 30 sekunders performance i The Main Arena!
Men vi har haft det super sjovt med at træne (knap så sjovt med at sy velcro bånd i) og at se min lille hunde løse opgaven til bravour da det gjaldt, var det hele værd. Du er en sej fyr Beat!

Tak til Lise Lotte for udfordringen og samarbejdet - det har været sjovt. Og tak til Helle for træningshjælp :o)

1 kommentar:

Berit Bilde sagde ...

Ha ha
Mon ikke der kommer efterspørgsel på det trick fra de unge fyre nu. De tænker da: Endelig et hundetrick man kan bruge til noget (udover det med at hente bajere i kassen).....

Mon ikke nogen har optaget det?